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QUESTIONS AND ANSWERS REGARDING THE 2025 BOARD CERTIFICATION FORM
Posted 3/12/2025

1. Why do | have to complete a Board Certification Form?
Per the Board’s Bylaws, it is a requirement of membership that each Designated REALTOR® (which is the Principal
Broker or Principal Appraiser) of an office file this form with us annually.

2. How can | access the form?
Click here to log into GPBOR member portal. Click on “Manage Agents” under the Company Name box. Review the
roster and make note of discrepancies. Click here to access the online 2024 Board Certification Form.

3. When is this form due?
4/11/2025.

4. What happens if | do not return this form?

Per Article VI, Section 12 (a) of the Board Bylaws, you will be in violation of your membership requirements and are
subject to a $250 fine, which will be due and payable to the Board within ten (10) days. You are also subject to
suspension of membership for failing to meet the requirements of membership.

5. How do | log into the member portal on www.gpbor.realtor?

Click on the “member login” in the upper right corner of our website (when viewed on a desktop computer). Enter your
confidential username and password. If you can’t find your username, click here to look it up and then ask for the
password to be emailed to you.

6. I’'ve had no changes to my office roster since | filed this form last year. Do | still have to complete it?
Yes. Select Option 1 on the online Board Certification form..

7. | have part-timers and licensed assistants affiliated with me. Do | have to list them on the form?
Yes. All licensees (including appraisers, real estate sales and real estate brokers) that are affiliated with you need to
be listed on this form regardless of their specialty and work status.

8.1 am a new Designated REALTOR®/Principal and at the time | joined, | completed a Board Certification
Form. Do | need to do another one?

The Board’'s Bylaws require one form on file for each year. If you have already filed a form between 1/1/2025—
3/10/2025, then you are in compliance.

9. What is a LFRO?

If the Designated REALTOR® has a direct or indirect ownership in a firm, which is engaged exclusively in soliciting
and/or referring clients and customers to a REALTOR® firm on a substantially exclusive basis, then the Designated
REALTOR®/Principal is also required to disclose this to us on an annual basis. All licensees affiliated with a LFRO
must be listed.

10. I am a Principal/Appraiser — not a Broker. Do | still need to complete the Board Certification Form?

Yes. The term REALTOR® isn't a synonym for real estate broker or real estate salesperson. A REALTOR®, simply
put, is an individual who has voluntarily sought membership in the REALTOR® Association and abides by the Code
of Ethics of the NAR. A REALTOR® is someone who is licensed (i.e. salesperson, broker, appraiser, auctioneer,
property manager). Here at GPBOR, we are sensitive to the fact that you are licensed as an Appraiser and make
every possible attempt to address you as such in our correspondence with you.

11. 1 am the DR of multiple offices. Do | need to submit a form for each office?
Yes — please submit a Board Certification Form for each office.

Questions can be directed to GPBOR Membership at info@gprealtors.org and (401) 274-8383.
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